Nyheter

Pågående prosesser i Norges Roforbund

Til informasjon.

Styret og administrasjonen i Norges Roforbund arbeider i disse dager med å sluttføre budsjettet for OL-sesongen 2024, og parallelt med dette gjennomføres en grundig evaluering av sesongen 2023.

Det ble foretatt betydelige grep både på kostnads- og inntektssiden i løpet av 2023 for å sikre en forsvarlig økonomisk drift av forbundet, og på inntektssiden er blant annet sponsorinntektene nærmest doblet. Likevel synes det klart at ytterligere innsparinger er påkrevd for å oppnå en forsvarlig drift, og i denne forbindelse gjennomføres det i disse dager samtaler med samtlige ansatte med tanke på hvordan organisasjonen kan optimaliseres for en sterk sportslig satsing i 2024.

- Det er vår plikt som et ansvarlig styre å sikre en god drift av forbundet. Derfor må vi snu hver eneste stein. Det vil være uansvarlig av oss å la den sportslige satsingen i 2024 skje på bekostning av utøverne som skal føre sporten vår videre etter OL-sesongen. Vi kan ikke påføre disse et underskudd, og må derfor avstemme organisasjon og aktiviteter i 2024 etter de inntektene vi vet vi vil motta i løpet av året, sier president Thorvald Jakobsen på vegne av styret i forbundet.

At dette kan oppleves som ubehagelig både blant klubber, utøvere og ansatte har han full forståelse for.

- Generelt ønsker vi å være så transparent som mulig, men i denne prosessen må nødvendigvis den offentlige informasjonen vike til fordel for hver enkelt ansattes personvern. Derfor kan vi ikke kommentere den pågående prosessen ut over dette på det nåværende tidspunkt, sier han.