Nyheter

Rapport fra Skullerud SKs deltakelse i innendørs-VM i Praha

Verdensmesterskapet i innendørsroing i Praha ble en fantastisk opplevelse!

Innendørs-VM ble et godt organisert mesterskap i den store O2-Arena som vi delte med Depeche Mode denne siste helga i februar. Det var to hele dager med mange spennende og tette konkurranser; 500m, 2000m, stafetter og "Versa"-konkurransen. 2200 deltakere fra alle verdenshjørner, glade amatører og landslagsroere i skjønn forening.

Alle de 18 deltakerne fra Skullerud Sportsklubb (Roing) fikk gjennomført sine løp, og vi satte vårt preg på tribunen. Til sammen sanket laget tre gullmedaljer på 500m; Lillian Dramsdahl, Benita Clausen og Dirk Müller (som har tysk pass) vant sine klasser etter sterke løp. EM-medaljer ble også delt ut og disse tre ble da også europeiske mestere. De fikk følge av Ole Kristian Karlsen som fikk EM-sølv (5. plass i VM). På 2000m ble det sølvmedaljer til Lillian og Benita i både VM og EM, samt flere gode resultater og nye personlige bestetider for mange av deltakerne fra Skullerud. I tillegg til Dirk som er tysk, har to av Skulleruds beste roere svensk pass, og er derfor ikke med i lista over norske deltakere. Kent Petterssons rodde til 5. plass på 2000m, noe som holdt til EM-gull og Jonas Westbergs fikk en sterk 6. plass i VM. Anders Meskestad Jacobsen jobbet seg til en imponerende fjerdeplass i Versa-konkurransen.

Det var også flere norske deltakere som rodde stafett, på lag satt sammen på tvers av land og/eller kjønn. Det var flere norske deltakere fra andre norske klubber, både online og på ro-arenaen, blant annet Katrine Bomstad som fikk VM-sølv og EM-gull. Liste over alle norske deltakere er lagt ved med forbehold om små feil. Komplette resultater finnes på www.worldrowing.com.

Gruppa fra Skullerud Sportsklubb (Roing) hadde fine dager i Praha og flere meldte seg spontant på det digitale nordiske mesterskapet første helga i mars. Det var spesielt flott å endelig få konkurrere på et fysisk arrangement igjen. Vi gleder oss til neste gang!

I mellomtiden skal vi trene og konkurrere med oss selv. Vi skal ha en halvmaraton-konkurranse i løpet av våren, og så blir det flere klubbkonkurranser til høsten igjen. Sjekk oss og ut og ta kontakt hvis du har lyst til å delta på et av våre små lokale arrangementer!

Rapport fra Skullerud Sportsklubb (Roing)

Norges Roforbund gratulerer så mye med flott innsats, mange gode prestasjoner, og takker for fin representasjon av norsk rosport og veldig brukandes rapport fra Praha!