Nyheter
Foto: @swiftracingboats
Foto: @swiftracingboats

Reisebrev fra Coastal-VM

Tidligere denne måneden foregikk VM i Coastal-roing i Genoa, Italia. Norge deltok både i Endurance og Beach Sprint.

Drammen Roklubbs Siri Eva Kristiansen, tidligere kjent for sin sterke "flattvannsroing" og en av de norske deltakerne i Coastal-VM, har skrevet et reisebrev fra deltakelsen:

VM i coastal var delt inn i to helger: først var det Endurance, der Oskar Gjerland (Ormsund) og jeg (Drammen) rodde singlesculler. Helgen etter var det Beach Sprint, der Andreas Sørskaar (Christiania) og jeg rodde både singel og mixed double.

Endurance:

Vær og vind skapte kaos, som resulterte i omorganisering av løpsplaner, men ingenting vi ikke fikset! Vi har hatt foreldre som støtteapparat og båtholdere. Det var en flott uke med både god mat og roing. Jeg hadde gode løp, og for første gang på ganske lenge føltes kroppen bra og lett. Jeg kvalifiserte meg til A-finale. Finalen startet egentlig bra, og lå på 6-7.-plass helt til en amerikaner kjørte over åren min i en av de siste svingene - og den brakk. That’s coastal...

Oskar kom også til A-finalen og hadde noen småkrasj han også, og som gjorde at han endte på en 14. plass, men han rodde et veldig sterkt løp.

Beach Sprint:

Beach Sprint i år ble stang ut for vår del. Været gjorde forholdene ganske ulike fra båt til båt i Time Trial 1. Min sleide hoppet av i dame singelsculler, og Andreas bommet litt på linja på tilbakegangen i herre singelsculler. I Mixed Double var vi rett og slett uheldig med store bølger og vind da vi rodde. Grunnet dårlig organisering bestemte World Rowing seg for å droppe Time Trial 2, og vi mistet dermed vår mulighet til å kvalifisere oss for utslagsrundene. Beach Sprint-VM var dermed over for Norges del. Vi tar med oss god erfaring og motivasjon til å trene mer frem til neste år!

Norges Roforbund gratulerer med innsatsen og ser frem til videre utvikling i Coastal-grenene og selvsagt til flotte resultater i fremtiden. Kanskje får vi elementene også mer på vår side neste gang. Takk også til støtteapparatet ved Nicolay Bjønness Yngsdal, foreldre med flere. Coastal-roere er avhengig av gode støttespillere!