Nyheter

Rosportens Venners Ærespokal tildelt Tine og Helge Bjonge

Under flotte omgivelser på NMs siste dag ble Rosportens Venners Ærespokal utdelt.

Som en hyllest til langvarig innsats for norsk rosport, tildelte Rosportens Venners sin Ærespokal til Tine og Helge Bjonge

Årets vandrepokal ble, på vegne av Rosportens Venners, utdelt av styremedlem Lis Schjøtt til to ildsjeler som har viet flere tiår til norsk rosport, nemlig Tine og Helge. Pokalen, som hedrer dem som har gjort en ekstraordinær innsats for sporten, ble tildelt disse to gjennom et forslag fra RVs leder, Eva Mølmen. Forslaget fikk raskt støtte fra hele styret.

Tine og Helge møttes gjennom det aktive miljøet i Christiania Roklubb (CR), og har siden den gang vært sentrale figurer i to forskjellige roklubber, både som trenere og ledere. Alt arbeidet har vært på frivillig basis og vært drevet av en genuin kjærlighet til sporten. Tine var også generalsekretær i Norges Roforbund i flere år.

Gjennom mange år har de, som Lis påpekte under utdelingen, vært ansvarlige for å utvikle utøvere på alle nivåer – fra nybegynnere og lokale talenter til landslagsroere. Med et stort engasjement og evne til å skape et inkluderende miljø, har de bidratt til både sosialt samhold og prestasjonsfremgang i klubbene de har vært involvert i.

Uerstattelig ressurser for rosporten

Rosportens Venner påpeker også at Tine og Helge ikke bare er trenere og ledere; de har fungert som lim i rogruppene de har vært en del av. De er til stede på treninger, møter og Ting, alltid godt forberedt og med en seriøs tilnærming til ulike oppgaver. Deres unike dynamikk gjør dem til et godt team – de komplimenterer hverandre, noe som har vist seg å være en suksessformel for klubbene de jobber med.

I tillegg til å utvikle utøvere, har de også hatt et stort fokus på å utdanne og følge opp trenere. De deler villig av sine erfaringer, noe som bidrar til å bygge kompetanse og kontinuitet innen norsk rosport. Deres engasjement har de siste årene hatt spesielt stor betydning for Bærum Roklubb, som de har hjulpet med å gjenoppstå som en stormakt på regattabanen. Tredjeplassen i årets Emil Mørchs pokal var et bevis på det.

Det er ingen tvil om at Tine og Helge er verdige vinnere av Rosportens Venners Ærespokal. Med sitt utrettelige arbeid for norsk rosport, både på grasrotnivå og i eliteutviklingen, har de satt spor i sporten. Deres evne til å inspirere og veilede gjør dem til en ressurs som norsk rosport er heldig å ha.

På vegne av det norske ro-miljøet gratulerer Norges Roforbund Tine og Helge med utmerkelsen.