Nyheter

Toppidrettsutvalget tilknytter seg ytterligere ressurser (Rekruttering)

Egen arbeidsgruppe under TIU med fokus på Utvikling, U23 og U19

Toppidrettsutvalget (TIU) har blant annet ansvar for alle uttak til internasjonal representasjon. For å styrke TIU sitt arbeid og dra nytte av ressurser som er tett på aldersbestemte klasser, har TIU tilknyttet seg ytterligere resurser gjennom å opprette en egen arbeidsgruppe under TIU. Fokuset for gruppen er på U19- og O-/U23-aktiviteten i ro-Norge.  Denne gruppen består av representanter som både er aktive i klubbmiljøer og sitter i TIU.

 

Arbeidsgruppen har ingen uttaksmyndighet, men vil bistå TIU med tilrettelegging av aktiviteter, samlinger, representasjon og andre praktiske gjøremål.  Videre vil arbeidsgruppen bistå TIU med faktagrunnlag, innspill og praktiske gjøremål knyttet til uttaksprosesser.  

 

Arbeidsgruppen vil bli ledet av Håkon Vengnes (StavangerRoklub / Christiania Roklub) og bistås av Morten Bru (Bergens Roklub), Bjørn-Inge Pettersen (Horten Roklubb) og Rebekka Wiberg-Bugge (Moss Roklub).  Rebekka er også medlem i TIU.  

 

TIU vil også benytte anledningen til å minne om enkelte beskrivelser i «Uttakskriterier 2024»:

  • Søknadsfristene til Team Manager-rollene og at klubbtrenere må bistå i internasjonale regattaer.    
  • Utøvers ansvar: Roere som sikter på å representere Norge i U19EM, U19VM, U23EM og U23EM er selv ansvarlig for å gjennomføre:
    • FISA’s pre-competition-health-screening. Link. (Gyldig i to sesonger)
      • https://worldrowing.com/2014/05/22/fisa-pre-competition-health-screening/
    • Antidoping Norges e-læringsprogram «Ren utøver»: https://www.renutover.no
    • Føre elektronisk treningsdagbok som gjøres tilgjengelig for Norges Roforbund på forespørsel. Det er også forventet at de som er aktuelle for Coupe de la Jeunesse fører elektronisk treningsdagbok.
    • Klubbene må skriftlig begrunne og redegjøre for hvorfor kandidat(er) er aktuell for representasjon, med konkrete referanser til oppnådde prestasjoner.

I tillegg så forventes det at alle som stiller til uttak og deltar i uttaksregattaer, inkl til Nordisk Mesterskap og Baltic Cup, ror de båtklassene/båtene de blir tatt ut til. Altså skal alle som stiller lag i et uttak, følge uttaket.

 

Morten Bergesen, leder i TiU sier han er glad for at vi har fått på plass et sterkt team som vil støtte TIUs arbeid.  Den nye arbeidsgruppen sitter med mye kompetanse og kunnskap som vil styrke TIU sitt arbeid med U19 og O-/U23.  Dette vil bidra til å skape gode rammer for utviklingen av dagens og fremtidens aspirerende roere.

 

Arbeidsgruppens leder, Håkon Vengnes, kan treffes på mail:  vengnesh@gmail.com