Nyheter
#Internasjonal regatta

U23 Verdensmesterskapene er over for i år

Liten rapport.

Vi nådde kanskje ikke alle målene for årets U23VM, men utøverne har gjort en solid jobb med gode forberedelser før mesterskapet. Under årets mesterskap var det også ekstremt varmt. De aller fleste dager var det tett oppimot 40 varmegrader i skyggen, noe som førte til at det var nærmere 60 grader i stekende sol. Mesterskapet var fra vertsnasjonen Bulgaria sin side svært godt gjennomført. Det organisatoriske gikk på skinner; busser kom da de skulle, det var bra mat og nok mat og de la til rette for å kunne ro løp da det ikke var på det varmeste.

Den norske troppen bestod av tre lag; BM2-, BM2x og BM4x. Guttene klarte seg relativt godt i varmen, men selv med varmeakklimatisering på forhånd, kalde håndklær, kaldt vann, pinneis, isbiter, dypping av caps, kalde dusjer og lignende merket vi at restitusjonstiden steg betraktelig.

For BM2x ble det et litt trådt forsøksløp som også ble preget av varmen, men de tok tak i det de kunne gjøre noe med, og rodde et mye bedre løp under oppsamlingen dagen etterpå. Der var de noen få sekunder fra å kvalifisere til semifinalen. Dagen etter ramlet de litt fra hverandre igjen, og hadde ikke det samme gode trøkket som de hadde i oppsamlingen. Allikevel satte de ny bestetid i båt sammen, og endte på en femteplass i C finalen, noe som gav en total 17.plass.

For BM2- ble det et krevende mesterskap. De er et lag som nylig har blitt satt sammen, der de har rodd for hvert sitt universitet det siste året. Det er ikke bare bare å sette sammen en toer på få uker, og guttene har både gutset og vært svært tålmodige under prosessen. De rakk ikke helt å ta de siste kneppene før mesterskapet, men går ut og leverer det de kan hvert løp allikevel. Etter forsøket så velger vi å bytte plass på dem, og det viste seg at det var positivt da guttene løftet seg både i oppsamlingen og i finalen. Laget ender på en tredjeplass i C finalen, noe som gir en 15.plass totalt.

For BM4x ble drømmen knust. De gikk inn i mesterskapet etter flere uker sammen i båten der de har hatt en god utvikling utover våren og sommeren. Under forsøket presterer de et solid løp der de viser at de er å regne med. Under oppsamlingen har det blitt sykdom i båten, som dessverre utvikler seg negativt og vi ender med å trekke laget fra mesterskapet noe som var svært trist.

Vi reiser hjem med mye erfaring alle sammen, og er klare for å gyve løs på nye målsetninger etter noen dager med avkobling.

Takk til en super supportergjeng på tribunen i Plovdiv, og til alle dere andre som har fulgt med hjemmefra.