#Internasjonal regatta

U23EM godt rodd (og verdensrekord?)

U23EM er vel rodd, og godt levert.

Det var duket for en fin helg i Hazewinkel med strålende sol, 25 varmegrader og passe med vind (dog meget varierende vindforhold (med, mot, side), spesielt søndag). Her følger en mini oppsummering av prestasjonene til lagene og ellers litt andre spennende ting som en uoffisiell verdensrekord.

Caroline i dame singelsculler har rodd endel singel i år, blant annet i Ratzeburg. Hun rodde et godt forsøk der hun nesten spurtslo Danmark, og hadde Belgia godt bak seg. Det ble litt seigt i oppsamlingen og gikk videre til en B finale. I B finalen rodde hun spesielt bra første 1000m, og var igjen helt på hekken til Danmark og Belgia med Finland godt bak seg. Det ble litt tungt sist del av løpet da de andre satte opp farten og Caroline endt på en 4.plass i finalen som totalt gir en 10.plass i mesterskapet.

Fredrik i herre singelsculler har brukt sesongen i singelen (Ratzeburg og U23VM) og leverer et godt forsøk, men må innom oppsamlingen på ettermiddagen. Der ror han kontrollert inn på siste kvalifiseringsplass til semifinalen. I semifinalen ligger han i bakre del av feltet, og bestemmer seg aldri helt for å gå, så plasseringen gir en B finale knappe to timer etterpå. Det skulle vise seg smart å spare på kruttet da han i B finalen ligger godt an til 1500m og denne gangen bestemmer seg, og da går han likesågodt helt til mål og vinner. Det gir en 7.plass i mesterskapet.

Lettvekt toer uten med Lars Eirik og Jacob fant hverandre i våres og har rodd noen uker sammen i sommer, samt at de rodde i Ratzeburgregattaen. Guttene hadde kun seks påmeldte lag i sin klasse, og rodde derfor et preliminært løp. Her kommer de ikke så godt ut, men jobber seg gjennom løpet og avslutter sterkt på en 5.plass. Dagen etter er det klart for A finale og nå har de bestemt seg for å ikke henge etter fra start. De går derfor ut tøffere og er på halen av feltet når de passerer 1000m. Det blir spennende videre, men det er noen båter som har noen flere gir enn dagen før, så guttene blir litt frakjørt siste 500m. De ender på en 6.plass.

Herre dobbeltfirer (Andreas, Oskar, Ulrik og Erik) ble satt sammen knappe to uker før mesterskapet, og med NM inni der, har det gitt begrenset med mulighet til samtrening. I forsøket overrasker de med en tredjeplass, og et løp ikke langt bak direkte kvalifisering til finalen. I oppsamlingen øyner de derfor muligheten om en billett til A finalen, og jobber seg gjennom løpet og plasseringene. Når det er under 200m igjen av løpet ligger de side om side med Litauen, men har større fart i båten. Dessverre skjer det som ikke skal skje akkurat der; de fanger en fisk og får bråstopp i båten. De prøver å komme i gang igjen, men løpet er kjørt og de ror rolig inn. I B finalen dagen etter ror de enda et godt løp, og har midtveis åpent vann ned til konkurrentene. Great Britain kommer fort på siste 500m, men guttene våre klarte å holde de bak seg helt til mål. De vinner B finalen og tar en 7.plass i mesterskapet.

Under søndagen er det en litt overlegen Andreas som melder at han kan slå verdensrekorden på 500m på RP3 for U23, bare minutter etter målgang i B finalen i 4x. Gutta vet hvilke knapper de skal trykke på, og etter en times tid må han til pers. Han går det han kan og litt til, slipper pinnen og melder at det var en lek. Tiden ble (uoffisiell) 01:17,4, som er nesten 10 sekunder bedre enn nåværende rekord. Skjermen ville dog ikke lagre økten, så trolig blir det ingen offisiell rekord, men gleden og seiersfølelsen er der allikevel! Gratulerer til Andreas Sørskaar.

Det var en spennende helg i Hazewinkel med mye læring og nyttig erfaring inn mot neste sesong.